Big YS-LV

Kāpēc dabiskais jogurts trijos veidos?

Varbūt jums patīk "Lindahls" Turku jogurts, bet skeptiski raugāties uz Grieķu jogurtu? Vai arī visu laiku lietojāt Grieķu jogurtu, bet nu esat atklājis Krievu jogurtu? Vai tie cits no cita atšķiras? Visi taču ir dabiski... Vai tad ne?

 

 

Īsumā par galveno

Turkisk-Yoghurt.jpg
Turku jogurts ar 10% tauku saturu – viegls, ar patīkamu skābumu un krēmveida konsistenci. Lielisks gan brokastīs, gan kā uzkoda, viens pats vai arī ar augļiem un ogām. Ideāls auksto mērču, dresingu, desertu un citu ēdienu gatavošanai, kuros jogurtu ilgstoši nevāra, bet tikai uzkarsē.

 

 

 Grek _yoghurt

Grieķu jogurts ar 10% tauku saturu – svaigs, mazliet skābāks par Turku jogurtu un ar nedaudz stingrāku konsistenci. Lielisks brokastīs un kā uzkoda, kā arī pie aukstajiem ēdieniem un desertu pagatavošanai. Šis jogurts ir gatavots pēc oriģinālās grieķu receptes un satur vairāk olbaltumvielu, nekā Turku jogurts. Olbaltumvielas ne vien gādā par jogurta konsistenci, bet arī padara "Lindahls" Grieķu jogurtu ļoti piemērotu tzatziki mērces, dažādu dārzeņu ēdienu, kā arī desertu ar augļiem un ogām pagatavošanai. Tas tāpēc, ka olbaltumvielas absorbē šķidrumu, kas veidojas, gatavojot šos ēdienus.
Tieši tāpat kā Turku jogurts, arī Grieķu jogurts vārīšanas laikā noslāņojas, tāpēc labāk baudiet to aukstu.
 


Kas ir jogurts?

Jogurts ir kultūra – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Jogurta nosaukums ir cēlies no turku vārda "yoghurmak", kas nozīmē "sabiezināt". Piena skābēšana ar jogurta kultūru ir vairākus tūkstošus gadu veca tradīcija, ar ko Eiropa iepazinās XVII gadsimtā. Galvenokārt savu veselīgo īpašību dēļ jogurts ātri kļuva populārs, taču, piemēram, zviedri, turku jogurtu nepazina līdz pat deviņdesmito gadu sākumam. Un vajadzēja ļoti paveikties, ja vēlējāties atrast šī jogurta iepakojumu kādā no specializētajiem veikaliem. Läs -mer _LV

Receptes

Vairāk nekā 600 gardu ideju katram dzīves gadījumam.




   

Želatīns, cukurs, hidrogenēti tauki

Dabiskā jogurta sastāvā nav ne želatīna, ne cukura vai hidrogenētu tauku. Biezā krēmveida konsistence ir dabisks jogurta raudzēšanas procesa rezultāts. Turklāt jogurts ir maigs pats par sevi, un tam nav nepieciešams papildus pievienot cukuru. Lai gan Grieķu jogurts ir gatavs lietošanai, tam nekaitēs nedaudz medus un daži rieksti.... Ļoti garšīgi!


Kāpēc jogurts ir veselīgs?

Jogurta sastāvā ir ļoti daudz olbaltumvielu, veselīgu ogļhidrātu un arī "labo baktēriju". Tāpēc, ik dienas lietojot jogurtu pārtikā, uzlabojam savu veselību.

Läs -mer _LV

 

Vai zināt, ka…

… tā kā "Lindahls" jogurts ir raudzēts produkts, to var ļoti ilgi glabāt arī pēc iepakojuma atvēršanas. Garantētais derīguma termiņš ir 7 dienas pēc iepakojuma atvēršanas, bet bieži vien jogurtu var lietot pat divas nedēļas!

ReadMore.jpg

 


 

Kad trenējaties, jums ir vajadzīgs pareizs uzturs!

Jogurts ir ideāla uzkoda pēc treniņa. Olbaltumvielas satur aminoskābes, kas ir nepieciešamas, lai muskuļi varētu atgūt spēku, bet ogļhidrāti papildina enerģiju, ko muskuļi ir patērējuši treniņa laikā.

"Lindahls" Grieķu jogurts satur vairāk olbaltumvielu, nekā Turku un Krievu jogurts. Tātad – jogurts pēc treniņa.

 

 

 


 

Joggare